EKSPLOZIJA! Brutalni šuter uskoro oblači crveno-beli dres?
Navijači Crvene zvezde, Foto: Starsport©

SAN NAVIJAČA ZVEZDE

EKSPLOZIJA! Brutalni šuter uskoro oblači crveno-beli dres?

Odigrao je partiju karijere

Objavljeno: 13:59h

Košarkaši Mege su demolirali ekipu Cedevita Olimpije na startu plej-ofa ABA lige sa 119:98.

Partiju za pamćenje je odigrala velika želja Crvene zvezde Nikola Đurišić.

Mladi košarkaš je postigao rekord karijere od 31 poen (11/16 iz igre, 3/5 za tri), sedam asistencija, pet skokova, četiri iznuđena faula i indeks 38.

Nakon blistave partije je u razgovoru za "Mozzartsport" bio skroman i spomenuo svoje saigrače.

- Jeste, bilo je i moje veče, ali ništa od toga ne bi bilo da nije bilo saigrača, da oni i stručni štab nisu verovali u mene. Zahvalan sam na tome što su mi dali šansu, što su verovali u mene - rekao je Đurišić i nastavio:

- Fali nam malo iskustva, ali opet i ne nedostaje nam. Igramo sa mnogo energije, trčimo svih 40 minuta, vredno i jako treniramo. Sve je ovo samo rezultat tog treniranja i posvećenosti cele ekipe, od poslednjeg do prvog igrača, celog stručnog štaba... Impresivnije je po meni to što smo dobili osmu utakmicu zaredom, mada i 119 poena zvuči lepo. Šteta što (Stefan) Miljenović nije dao onu trojku za kraj, da bude 122. Bože moj, biće...

Nikola Đurišić
Nikola Đurišićfoto: Starsport©

- Imamo dobre kondicione trenere i fizioterapeute, naravno i košarkaške trenere. Brinu o nama mnogo, da budemo odmorni i spremni, sveži za svaku narednu utakmicu. Imali smo mali pad oko Nove godine, što je sasvim normalno, ali posle toga smo se digli i nastavili.

Crvena zvezda je potencijalni rival Mege u polufinalu.

- Video sam pred našu utakmicu da je Studentski centar vodio 15 razlike, a krajnji rezultat nisam video - rekao je Nikola, a onda prokomentarisao činjenicu da je Zvezda s teškom mukom slavila.

- Gledajte, možda sve zavisi od tima do tima, kakav vam je dan. Evo, vidite da smo mi sve pogodili.

Tim Marka Baraća zna svoje adute i ima jako zdrav pristup svakom meču.

- Između nas stalno pričamo o tome kako ne smemo da se opustimo. Ipak smo najmlađa ekipa u ligi, nikada nismo favoriti i svakoj utakmici pristupamo kao da je finale. Mislim da nam to donosi baš velike rezultate - završava Đurišić.

Bonus video:

00:24

Zvezda odbranila Žućkovu levicu

(Espreso sport/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.